Bila kismis td dah disalut dgn tepung, tepung gandum, bikarbonat soda dengan cream tartar diayak sekali..kemudian ketepikan.
Kemudian, pukul butter dengan gula hingga kembang dan sebati yer... mmm jap jap sblm lupa..sila gunakan butter yg gambar mcm nih ye
ha..sila gunakan butter yg gambor mcm nih...butter ni nmpk mahal ..sbb tu rasa sedap..rasa mcm butter gak...tk rasa apa pun...tk de rasa pizza hut pun...tp sbb butter ni jer yg jadi best... kakakaka..apa pun..thanks gak dkt butter nih..sbb kena guna butter nih ..bkn butter cup.. kekekeke
then, masukkn la vanilla dengan perisa coklat dlm tepung td
lepas tu bila tgk dh kembang n sebati..bubuhla telur sebiji demi sebijik..tapiii....jgn lelama pukul tuh kejap kejap jer sbb kalau pukul lelama dikhuatiri dengan pukulan tu menyebabkan kek kering sgt2....hihihi
kemudian, ambil 2 cawan gula dan jerang atas api untuk kita buat gula hangus....bila gula dah bertukar warna dan menjadi cepat-cepat masukkan dua sudu air..kacau-kacau sikit..lepas tu cepat-cepat angkat
then masukkn dalam loyang..
tutupkan adunan tadi dgn kain...tp aku guna kain putih..hihih bior bersih je kuih...hehehee... kukus selama 4 jam yer....kalau air kurang ..boleh tambah lg air kukus tuh selang sejam atau 2 jam..ikut la saiz pengukus tuh n berapa byk tmpt kukus tu tampung air kukus supaya tk kering.
selepas 4 jam..angkat loyang kek tadi....biarkan sejuk seketika..dan kuarkan perlahan-lahan kek tadi yer.... kemudian potongla kek tu ikut citarasa nk bentuk 4 segi ke 3 segi ke heksagon ke...terpulang...
Dah siap.... sedap diminum dengan air teh lemon tanpa gula...slurrpp sedappnyaaaaa...................